Waterschade reparatie

 

Wat te doen bij waterschade aan uw smartphone of tablet

Vochtschade, wat nu?
Wanneer uw smartphone in aanraking is gekomen met een vloeistof of bloot is gesteld aan waterdamp is er grote kans op vochtschade. Het is belangrijk dat er zo snel mogelijk wordt ingegrepen om de schade te beperken.

Uitschakelen
Uw smartphone dient direct uitgeschakeld te worden om kortsluiting te voorkomen. Eenmaal uit is het belangrijk een eventuele beschermhoes te verwijderen, en vervolgens de batterij, simkaart en eventueel de geheugenkaart er uit te halen. Het toestel zal enkele dagen niet gebruikt kunnen worden; indien het toestel aan wordt gezet terwijl er nog vocht in zit, dan kan er kortsluiting ontstaan en kunnen interne onderdelen (verder) beschadigd raken. Het toestel dient ook vooral niet opgeladen te worden.

Waterschade reparatie van uw smartphone of tablet

Hulp inschakelen
Hoe eerder u bent met hulp inschakelen, hoe groter de kans is dat ernstige schade voorkomen of gerepareerd kan worden. Het is dus belangrijk dat u zo snel mogelijk langskomt bij ons (liefst na contact opgenomen te hebben). Vaak kan het toestel gerepareerd worden zonder al te hoge kosten. Wij zullen onderzoekskosten van €29,- (incl. BTW) in rekening brengen. Na onderzoek zullen wij eerst contact met u opnemen om te bespreken of uw toestel gemaakt kan worden of niet en wat daarvan de kosten zijn. Indien het toestel gerepareerd zal worden zullen de onderzoekskosten vervallen en in plaats daarvan de reparatiekosten komen.

Waterschade valt niet onder de fabrieksgarantie. Indien je niet vermeldt dat je waterschade hebt opgelopen zal dat evengoed opgemerkt worden, aangezien er vochtsensoren in iedere smartphone of tablet aanwezig zijn. Hierdoor heeft het geen zin om het apparaat op te sturen naar de fabrikant.

Drogen van waterschade aan uw telefoon of tablet

Droogmaken
Indien u niet direct langs kunt komen, is het alsnog van belang dat u snel handelt om de schade te beperken. Een effectieve manier om vocht te verwijderen uit het toestel is om het toestel voor langere tijd (tot u langs komt, of ca. 3 dagen) in een gesloten bakje of zakje met (ongekookte) rijst te stoppen. De rijst zal het merendeel van het vocht aantrekken (wel is er een kans op ontstaan van vlekjes op bepaalde materialen). Om kortsluiting te voorkomen is het belangrijk om geduldig te zijn met dit proces, en niet te snel willen checken of het toestel werkt.

U wordt echter ontmoedigd om dit als alternatief op professionele hulp te gebruiken; zelfs als de telefoon na deze methode correct blijkt te werken, zal er vrij zeker een aanslag zijn geweest op bepaalde onderdelen die, als ze niet snel professioneel worden schoongemaakt, een forse beperking op de levensduur van uw telefoon kunnen betekenen.

Bezoek ons servicecenter !
U bent van harte welkom voor het repareren van uw smartphone of tablet, maar ook voor het afsluiten van abonnementen, aanschaffen van hardware en accessoires, en vrijblijvend en onafhankelijk advies.

Bel nu
Route