KPN & Innovatie
Samen helpen we
Nederland verder

 

De oplossingen van KPN helpen Nederland verder. Bijvoorbeeld om efficiënter te werken, minder energie te verbruiken of om onze digitale infrastructuur veiliger te maken. Elke dag weer kijken we welke nieuwe rol onze technologie kan spelen bij de maatschappelijke thema’s van vandaag en morgen.

We beseffen het misschien niet altijd, maar we leven in een bijzondere tijd. Bijna dagelijks dienen zich nieuwe technologische toepassingen aan die helpen om ons leven te verbeteren. Soms zichtbaar, vaak ook niet. Zoals sensoren die permanent de stevigheid van dijken meten. Of straatverlichting die pas aanspringt als er een voorbijganger in de buurt is. En hartpatiënten kunnen zich weer vrij voelen omdat hun hartslag automatisch op afstand wordt gemonitord door een medische centrale.

Nog even en dan is alles en iedereen met elkaar verbonden. Daarmee hebben we een stevige basis om onze creativiteit de vrije loop te laten en ideeën te ontwikkelen waar je als individu iets aan hebt – en waar uiteindelijk heel Nederland van profiteert. De technologie is er, maar door innovatie krijgt het betekenis.

Partner KPN logo


Nieuwe verantwoordelijkhede
n
De steeds verder uitdijende digitale infrastructuur biedt kansen, maar brengt ook nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat waardevolle data zo zijn beveiligd dat ze buiten het bereik van kwaadwillenden blijven? Wanneer we alles over personen en objecten kunnen meten, wie heeft er dan toegang tot die informatie?

De digitale infrastructuur is het kloppende hart geworden van onze economie. KPN neemt de verantwoordelijkheid om te zorgen dat het blijft kloppen. Door het te beschermen, maar vooral door het netwerk te ontwikkelen en verder te brengen. Dat doen we al sinds 1852, toen we Nederland voor het eerst kennis lieten maken met een werkende telegrafieverbinding. Ruim anderhalve eeuw later laten we apparaten onderling communiceren met het LoRa-netwerk, maar onze overtuiging is nog altijd dezelfde: de technologie van vandaag vormt de basis voor de innovaties van morgen.

Bel nu
Route